livsstil

Bjørnebæriskrem

Sukker er som kjent tomme kalorier, og de gir ikke noen næring i form av verken mineraler eller vitaminer. Siden blodsukkeret til barn svinger mye mer enn hos voksne når de inntar sukker, så deler jeg her en oppskrift på en litt sunnere iskrem.  

Raffinert sukker har ingen form for næringsstoffer som kroppen trenger. Hvis man reduserer sukkerinntaket, så sikrer man seg at man får i seg nødvendige næringsstoffer for at kroppen skal fungere. Dessuten reduserer vi risikoen for at barna utvikler diabetes, overvekt og hull i tennene. 

Jeg som fembarnsmor merker ganske tydelig på barna mine når de har inntatt for store mengder av sukker. 

De blir humørsyke, urolige og utilpasse. I tillegg så merker jeg meg at de krangler mer og etter en stund blir de irritable og slappe. Dette er selvsagt slitsomt både for barna og de rundt. Derfor mener jeg at hverdagen bør inneholde mat som er næringsrik og som gir kroppen det den trenger, og så får eventuelt utskeielser komme ved spesielle anledninger. 

Slik lager du bjørnebæriskremen

5 eggeplommer
10 dråper med stevia toffee smak
1 ts stevia i pulverform
400 gram frosne bjørnebær (eller andre bær)

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommer og stevia til eggedosis. Bruk en stavmikser eller foodprocessor til å «mose» bærene. Kjør noen runder slik at det blir skikkelig most. Hell over eggedosisen litt og litt mens du fortsetter å blande sammen med bærene. Nå har du en nydelig iskrem som smaker helt fantastisk! (ganske mettende også). 

Hjemmelaget iskrem bør helst spises med en gang eller gjerne etter ca. 30 minutter i fryseren

TIPS:
Det beste er å spise isen umiddelbart etter at den er laget, men den kan også fryses. Rør da rundt noen ganger med 10 minutters mellomrom for å unngå at det danner seg iskrystaller.


Dersom du putter isen i fryseren bør du la den stå en stund på kjøkkenbenken for å mykne før du serverer den.

Hjemmelaget iskrem smaker best nylaget, men kan lagres i fryseboksen i 3-4 uker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *